петак, 7. децембар 2012.

I, Sanader je u ćuzi, pa šta mu fali?



“Žuti” su posle Izborne skupštine, po mnogima, i definitivno požuteli!
Po meni, pomodreli.
Boris Bez Stana Tadić je otišao u istoriju, novi kalif umesto kalifa je Dragan Đilas, Đeliću, Šutanovcu, Malovićki, Petroviću, Duliću...je “savetovano” da pripreme poslaničke legitimacije, napuste parlament i dodele onima – onima koji će da se, ako sam dobro shvatio novog lidera “žutih” – da se izvinu Srbiji za sve ono što nisu dobro uradili za vreme svog ministrovanja Srbiji?
Ili, pre bi se reklo, što su (u)radili, izuzetno dobro, ali za sebe?!
BBST je, ipak, ostao – predsednik.
Istina, počasni, ali titula je titula, pride i član “najužeg predsedništva” i političkog saveta DS, gde će mu, njemu, počasnom, šef biti – Mićun?!
Ne znam, zaista, šta je sve BBST dogovorio sa novim liderom, šta je ovaj od toga uopšte čuo, koliko se zna, nije ništa zapisivao(!), ali tek BBST je najavio da nešto baš nije zainteresovan za Brisel.
Znajući čoveka, verujem da će prevagnuti pragmatični razlozi:em će mu,  žuti naći jeftiniji stančić u Briselu, no u Beogradu, i uštedeti stranačke pare, pa će, on, ipak otići u srce Evrope, Brisel, kome je sve dao (najvišepa  u naše ime, za uzvrat malo smo dobili). A i sila Boga ne moli, jer za đute nadolaze crni dani: glavni sakupljači para su pod istragom, iliti im je već oduzet pasoš, ili u bajbokani, a kako je krenulo, CZ će im biti sabirni centar.
Uostalom, već je sevnuo vic, da je bivšim ministrima, Boži, Šuletu, Malovićki, Homenu, iliti Nejakom Mirku bolje da se ne zateknu u Beogradu za vikend, jer onda mahom moraju danonoćno da se ispovedaju.
Istražnim organima...
Dakle, Saša Dragin, Zvonimir Nikezić su (još uvek, a ne zna se i dokle?) na informativnom razgovoru, gde su se pojavili u svojstvu slobodnog građanina, (osmislio Oliver Dulić!), a ako je verovati preobaveštenim medijama (ono što su pod “žutima” bili državni Blic, ALO i šifrovana TV, danas su to “poni ekspres” i “apsaner”) neka se pripreme Peconi, Babović i Zoran Drakulić, s pogledom uprtim u Nejakog Mirka, koji je, izgleda, u svakoj čorbi bio, ako ne zaprška, onda bar mirođija! 
Uostalom, i Sanader je u bajbokani, pa šta mu fali.
Radiće u stolarskoj radionici!?
Narednu deceniju!
Istina ne znam šta su rekli osumnjičeni u istrazi, nisam vlastima blizak ko “apsaner” iliti “poni ekspres”, niti “naš izvor” radi to što njihov izvor svakodnevno radi, ni kako se istražni organi ponašaju prema njima, ali ukoliko su samo upola oštri kao Olja Bećković u svojoj istražnoj emisiji “Olja i pajtosi” i kako je saslušavala prvog potpredsednika Vlade Srbije, Vučića 007, u nekim medijima koji su očito intimusi s njim, poznatiji kao – Alek, nije im lako.
Stvarno, i pored najbolje volje i viška razumevanja za Olju, nisam uspeo da shvatim – zašto je iz Vučića, kome zaista, zbog svega s čime se on i država u borbi protiv korupcije i oraganizovanih krimosa susreću i bore, kome nimalo nije lako, pokušala, još malo pa bezbol palicom, da iscedi suvu drenovinu.
Jer, Vučić je govorio, ono što je provereno i što može da (se) kaže: ali Neumoljiva Olja je očito nezasistiva, pa bi htela još, još, pa još još...
Ali, iako je voditelj emisije “Olja i prijatelji” iskusna, ona je, verujte mi na reč, malo dete za onog “hepi” Milomira.
Marića.
Šta je on, Milomir, uradio nesrećnim urednicima, medijske savesti Srbije, Vučku, poznatijem kao DJV, iz “Informera”, pa onom Antoniju sa portala “kod Vese”, pa Vukeliću iz “Alo” i gloduru “poni ekspresa”, pa i (po Vučku), nepostojećem Krasnićiju (kaži kako se zove Krasnići, ajde...) kod kojeg su On i pomenuti Ananije sa portala “kod Vese”, po nalogu Raje Rodića, radili (obelodanio pomenuti Antonije usred emisije i izbio velike pare iz džepa DJV, vlasnika povišenog auta i “roleks” sata (skuplji nego što ima Dulić! – “ja sam bre, novinar 20 godina, i imam račun da sam ga platio. Sića 4990 dolarića) kome bi “patriotiše cajtung” “Blic” i privezak “Alo”, navodno, po tužbi, morali da isplate debele pare, koje bi DVJ podelio siročićima, valjda za Novu godinu iliti Božić.
Al, ništa Krasniči postoji!
Istina on je biznismen iz Peći, preko kojeg je Srbija izvezla “pola Srbije” na KiM.
To su svi znali, sem, očito Vučka, ali mogao je, ako je hteo da ne pita, ako ne “patriotše zajtung Blic”, onda, recimo Raju Rodića, ili svog nekadašnjeg gazdu, gazda Milorada (Miškovića) iz “Presa”, pardon “Delte”.
Šta su ova četvorica nesrećnika ispričali tu noć je za priču, pa sam morao, jer nisam verovao svojim ušima da sam čuo šta sam čuo, da odslušam (manje da gledam, dovoljno mi je što većinu njih znam ko belu paru, kao i oni mene!) i, keve mi, razočarao sam se!
U njih?
Ma, jok.
U sebe!!
Što?!
Prosto: em sam u novimama, tad se to tako zvalo, proveo skoro četiri decenije, a nisam postao ni “tajkunčić”, kao Vučko, koji plaća najveći porez u svojoj opšini, što bismo, kako reče DJV svi znali, samo ako kliknemo njegovo ime na internetu i malo “guglujemo”.
Razočarao sam jer nisam mogao da razumem, ko je u stvari kod koga i za koga, i kad radio?
Ko je kome, i kad, bio šef, a kad potrčko, ko je razgovara sa Šiptarom, a ko nije, ko je reketirao, a ko koga nije...
Samo, iskren da budem, sumnjiv mi je onaj Antonije: em je radio kod Krasnićija, em su mu u SIZ PIO došapnilu da je na istom spisku (kod Krasnićija, dapače) s njim bio i DJV, em je to neko došapnuo i “patriotiše cajtungu Blicu” i privesku mu “Alo”.
Jeste, sumnjiv je.
Antonije, koji je bio, ako ne pamet ne vara svuda gde i DJV, pa i glodur “Alu”, sve dok ga gazda, posle večeri sa Borisom Bez Stana Tadićem (!?) nije demokratski najurio, uz pohvalu “dobro si radio”...
A, prepredeni Milomir, se samo kikotao i kao naivno, a on je naivan ko mađarska sobarica, ubadao ispod pojasa, šutirao ispod cevanica, uvaljivao koske svojim gostima, da je mnogima  izgledalo da se radi o “skrivenoj kameri”, a ne o ozbiljnoj emisiji s neozbiljnim i voditeljem i gostimsmučilo... Mnogima se i smučilo...
Emisija “Ćirilica”?
Ma kakvi – novokomponovane novine.
Jer, nikad se, valjda, u nekoj emisiji nije događalo, da nekog nazivaš “lažovom”, da gost isteruje gosta iz studija i zabranjuje mu da zuucne, dok ne prizna da ne zna ko je Krasnići, recimo, ili ne donese transkript (može, valjda i magnetofonska traka?) prisluškivanih, moderno rečeno presretnutih razgovora, sa vođom zemunskog klana, recimo sa Šiptarom, kao što tvrdi onaj nekadašnji islednik sa šifrovane TV, kombinacije slova i brojki, Jugoslav, za DJV.
Mislim da se Jugoslav prevario: Spasojevića su zvali “Duća”, a kum Dušanu za umetničko ime “šiptar” bio je Dule Povlen Mihajlović, nekdašnji sadašnji Dačić, samo u Đinđićevoj vladi...
I, kad spomenuh “alfu”, “betu”, gama” i “Deltu, nekako ne mogu da se otmem utisku da se mnogo ovoga što se danas događa “najbogatijem Srbinu”, ne bi događalo, bar u medijima, da mu je desna ruka u firmi i dalje Milka, a ne Jelena?
Ne znam šta se sad Miloradu mota po glavi, nisam s njim bio intimus kao neki od pomenutih iz emisje “Ćirilica”...
Ali, šta vredi, Milka Forcan je otišla svojim putem, a Miškovića je snašlo, snalazi ga i dalje, ovo što mu se sad događa.
Ili, me utisak vara?
Ipak, jedna je Milka Forcan!   
PS(1): Pitanje za Vučića?
PS(2): Šta je s “Politikom” i “Novostima”?
PS(3): Ko beše Bogićević?
PS(4): Jel amnestiran?

Нема коментара:

Постави коментар